Selecteer een pagina

Zingen is geluk

Het is wetenschappelijk bewezen dat samenzang stress verlaagt, angsten verlichten, endorfines verhoogt met als gevolg een gelukkig gevoel: zingen is geluk.

De discipline zingen is een jaarlijks, minimaal gedurende 1 week, een vast onderdeel van de creatieve vakantie Frankrijk. Samen zingen verbindt, is leuk en de muzikale vibraties die door je heen gaan veranderen je fysieke en emotionele landschap. Zangvakantie geluk!!

Zangvakantie

Zangcursus tijdens de creatieve vakantie Frankrijk waarbij ook alle andere creatieve disciplines onbeperkt gevolgd kunnen worden.

Fysieke effecten van Zingen

Alle vormen van het zingen hebben positieve psychologische effecten. Door te zingen komt endorfine vrij, de “feel good” chemicalien van de hersenen. Zingen voor publiek, a la karaoke, bouwt vertrouwen op een natuurlijke manier, wat een breed en langdurig effect heeft op het algemeen welzijn. Maar van alle vormen van zingen is het wel koorzingen dat het meest indrukwekkende effect op het leven van mensen lijkt te hebben: zingen is geluk.

Een studie, gepubliceerd in Australië in 2008, onthulde dat de gemiddelde koorzanger z’n tevredenheid met het leven hoger beoordeelde dan niet zingers – zelfs wanneer de werkelijke problemen van die zangers substantiëler waren dan die waarmee de groep van niet zingers mee te kampen had. [bron: MacLean]. Uit een studie van 1998 bleek dat, nadat bewoners uit een verpleeghuis gedurende een maand hadden deelgenomen aan een zangprogramma, er significantie dalingen aangetoond zijn in zowel angst als depressive niveaus. [bron: ISPS]. Een andere studie onder meer dan 600 Britse koorzangers toont aan dat zingen een centrale rol speelt in hun psychische gezondheid [bron: ISPS]. Conclusie: zingen is geluk.

Maar waarom? Kan je gewoon een deuntje riedelen om jezelf gelukkig te voelen?

Dat is mogelijk. Een aantal manieren waarop koorzang mensen gelukkig maakt zijn fysiek, en je bereikt het of je nu in een koor zingt of onder de douche – zolang je maar gebruik maakt van de juiste ademhalingstechnieken tijdens die douche solo. Zingen kan dezelfde effecten hebben als lichaamsbeweging, zoals het vrijkomen van endorfine, wat de zanger een totaal “opgeheven” gevoel kan geven en welke geassocieerd zijn met vermindering van stress. Het is ook een aerobic activiteit, wat betekent dat het meer zuurstof in het bloed genereert voor een betere circulatie, wat weer zorgt voor een ​​goed humeur. En zang vereist diepe ademhaling, ook een manier om angst te reduceren. Diepe ademhaling is de sleutel tot meditatie en andere ontspanningstechnieken, en je kunt niet goed zingen zonder.

Terwijl de positieve fysieke effecten vrij dramatisch zijn, is dit nog maar het begin. Zingen is geluk om vele andere redenen die een minder biologische basis hebben.

Zingen is Geluk ook tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk

Bij de creatieve vakantie Frankrijk kun je dit zangvakantie geluk ervaren. Je kunt meedoen aan de zangvakantie met en zonder zangervaring. We maken van de samenzang een groot feest. Ook is er voor de wat meer ervaren zanger de mogelijkheid om solo partijen voor zijn/haar rekening te nemen of solo te zingen. Zingen is goedkoper dan therapie, gezonder dan drinken en zeker leuker dan werken: zingen is geluk!

Zingen is een van de weinige activiteiten in het leven waar een beter en prettiger gevoel krijgen vrijwel is gegarandeerd. Zelfs als je uitgeput en depressief de repetitie in loopt, aan het eind van de avond loop je de deur uit als een vlieger op endorfines en goede wil.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk kun je naast de zangworkshops onbeperkt deelnemen aan alle andere creatieve workshops die gegeven worden voor 1 all-in prijs.

Gepubliceerd op 25 mrt. 2014

Waarom is het nodig om te zingen? De menselijke stem is een ongelooflijke supermacht waarover we allemaal beschikken. De wetenschap is nog maar net begonnen om te begrijpen hoe goed zingen is voor ons lichaam, hart en geest! Laat je inspireren om elke dag te zingen voor de verbinding met jezelf en de wereld om je heen te verbeteren! Sopraan Katie Kat is een performer, stem docent en ‘opera-preneur’ die hard bezig is om het grote publiek te bereiken voor opera met haar optredens en het onderzoeken van de geweldige mogelijkheden van de menselijke stem.

“Kathy kan worden geboekt bij www.gigmasters.com en ondersteund www.patreon.com”

Creatieve vakantie Frankrijk

Combineer alle geboden creatieve disciplines voor een all-in prijs

Ga dit jaar met ons mee naar de creatieve vakantie Frankrijk in een prachtig Chateau in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht en combineer de geboden kunst disciplines (schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken,  edelsteen sieraden maken, astrologie, yoga, zingen, acteren, musical en tai chi, voor 1 all-in prijs.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk bieden wij wekelijks 5 disciplines die je allemaal onbeperkt kunt volgen voor 1 all in prijs.

Ons team

We zijn hier om je creatieve vakantie tot een onvergetelijke en vreugdevolle ervaring te maken. Ons team van gekwalificeerde en gepassioneerde leraren geven de lessen vanuit hun hart.

zangvakantie geluk creatieve vakantie frankrijk zangvakantie zangles 9

Creatieve vakantie Frankrijk: alle creatieve disciplines onbeperkt volgen

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiemusicalkookworkshop vakantieacteren

Thema programma’s

tango vakantieschilderweek 2-in-1, yoga vakantie aan zee

Retraite Programma’s

http://www.inretraite.nl

 

Translate »
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial