Selecteer een pagina

Yoga vakantie en creativiteit

Yoga vakantie en creativiteit

Tijdens de Yoga vakantie van creatieve vakantie Frankrijk werken we met Hatha yoga, flow yoga en/of Tibetaanse yoga. Tijdens de thema yoga weken kun je over het algemeen twee maal per dag yogalessen (Hatha yoga,  flow yoga en Tibetaanse yoga) volgen. Daarnaast kun je je yogavakantie combineren met creatieve cursussen zoals schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken en edelsteen workshops. Deze cursussen kun je onbeperkt volgen voor dezelfde all-in prijs.

Yoga

Yoga is duizenden jaren geleden ontwikkeld in India als middel om het lichaam en de geest te trainen. Tegenwoordig is dit oeroude systeem een van de populairste manieren om fit te worden en rust te vinden in ons hectische bestaan. Via adem-halingstechnieken en een reeks houdingen – asana’s – kunnen yoga leerlingen een groot positief effect bereiken op het zenuwstelsel, de hormonen en andere belangrijke organen en treedt er een versoepeling van het lichaam op.

Hatha yoga

(Hatha betekent Zon/Maan). Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha yoga bedoelt, wanneer men over yoga spreekt.

Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalings-technieken (pranayama). Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. Hatha yoga kent enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

Lessen

Afhankelijk van de vakantieweek waarvoor je kiest vinden de yoga lessen plaats in de ochtend of in de ochtend en de middag. Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk worden Hatha Yoga lessen, Flow Yoga lessen en/of Tibetaanse yoga lessen gegeven. Kijk hiervoor op het planningsschema. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk en worden op meerdere niveau’s begeleid.

Ochtend

In de weken waarin zowel in de ochtend als in de middag yoga wordt gegeven zullen de yoga bijeenkomsten in de ochtend gericht zijn op ochtend affirmaties om zo een rustige overgang te maken van nacht naar dag en bewust te worden van wat er zich van binnen afspeelt.  Dit kan door middel van de mudra`s (hand bewegingen), mindfulness,  een aardingsmeditatie oefening, de bewegingen van de vijf elementen of je laat je verrassen door de docent. Zo kunnen we  onze yoga vakantie dag de starten met een mooi en creatief fundament.

In de weken waarin alleen yoga wordt gegeven in de ochtend zullen yoga oefeningen worden gegeven zoals hiernaast bij het middagprogramma staat beschreven. 

Na het ontbijt kun je deelnemen aan de schilderlessen onder begeleiding van onze vakkundige schilderdocenten.

In de week waarin alleen in de ochtend Yoga wordt verzorgd zal Hatha yoga worden gegeven.

Flow yoga

Flow yoga is een andere fysieke yogavorm waarbij de asana’s niet statisch maar juist bewegend worden uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren, de flow.

De ademhaling is een belangrijk aspect binnen de flow yoga. Net als bij de spijsvertering en de celfunctie worden bij de ademhaling voedingsstoffen aangevoerd en afvalstoffen afgevoerd.

De oefeningen zullen tijdens de creatieve vakantie Frankrijk in drie verschillende intensiteitsniveaus (lichte, matige en hoge) worden aangeboden, zodat iedereen, van jong tot oud deel kan nemen aan de flow yoga lessen en er optimaal profijt van kan hebben.

Tibetaanse yoga (Lu Jong)

Tibetaanse yoga (Lu Jong) is een helende vorm van bewegen waarbij sterk gefocust wordt op de wervelkolom. De gezondheid van de wervelkolom is ongelooflijk belangrijk en is heel nauw verbonden met de gezondheid van het hele lichaam.  De wervelkolom is als de energiebox of batterij voor het hele lichaam. Ziekten en emotionele problemen worden veroorzaakt door blokkades in de energie banen. Tibetaanse yoga (Lu Jong) heeft een direct effect op de kanalen door ze meer flexibel, sterk en open te maken. Als de energie op een specifiek punt verandert is dit voldoende om de toestand van het gehele lichaam te beïnvloeden. De voordelen van heldere open kanalen zullen merkbaar zijn in alle aspecten van de gezondheidstoestand.

Met name de ademhaling in de beweging van de vijf elementen speelt een grote rol.

Middag

Na de lunch kun je door schilderen of kiezen uit een aantal creatieve cursussen die geboden worden, zoals het maken van een levensketting, boetseren, speksteen of zilveren sieraden maken (kijk hiervoor in de planning), een heerlijke wandeling of fietstocht maken in de mooie omgeving, een dorpje bezoeken of lekker luieren in de prachtige chateautuin,

Daarna, tijdens de yoga lessen in de namiddag, zal dagelijks de yoga oefeningen worden uitgebouwd en aangevuld met een nieuwe serie houdingen, waar we de tijd voor nemen, uitleg geven, doen en voelen. De volgende dag breiden we dit uit, zodat uiteindelijk het totaal van de delen één geheel vormt.

Aarden, gronden, concentreren, kracht en basis vinden vanuit jou zelf, actief en ontspannen bezig zijn, zowel mentaal als fysiek, zijn altijd een onderdeel van de yogalessen. De lessen duren tussen 1 en 1,5 uur en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Meenemen naar je yoga vakantie

In principe is alles wat je nodig hebt op de yoga vakantie Frankrijk aanwezig. De ervaring leert dat de meeste mensen het liefst hun eigen matten, kussentjes en dekentjes meenemen. Zorg dat je makkelijk zittende kleding bij je hebt waarin je vrij kunt bewegen.

Onze andere yoga vakanties

YOGA VROUWENPOWER WEEK
Inspiratie retraite met als thema VRIJHEID

Wil je heerlijk ontspannen, dichter bij jezelf komen, opladen en meer leven vanuit je hart?
Ga dan mee met de Vrouwen Power Week naar Frankrijk!
Een bijzondere week voor en door vrouwen onder elkaar.
Een weekje “me-time”.
Het wordt een heerlijk feest!!!!

Yin Yang Yoga vakantie
met Jeske Papadopoulos

Yin Yoga  – Yang Yoga –  levensketting van edelstenen  – heerlijk relaxen in de parktuin – prachtige natuur – wandelen – brocante marktjes – gezelligheid – plezier

Accommodatie

Tijdens de Yoga vakantie Frankrijk (Creatieve vakantie Frankrijk), verblijven wij in Chateau Riaucourt in de Haute Marne of kampeer je in de chateautuin. Voor meer informatie over het chateau, de omgeving en de geschiedenis van het chateau verwijzen wij je naar de volgende pagina: Chateau Riaucourt.

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

Please follow & like us 🙂

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.creatievevakantiefrankrijk.nl/yoga-vakantie-en-creativiteit">
LinkedIn
Instagram

Deel deze Pagina

Agenda 2018

29 april t/m 5 mei 2018
YOGA VROUWENPOWER Inspiratie Retraite

Onbeperkt volgen:

22 t/m 29 juni 2018
YIN YANG YOGA vakantie

Onbeperkt volgen:

30 juni t/m 7 juli 2018
TANGO Vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

 
8 t/m 15 juli 2018
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
15 t/m 22 juli 2018
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen :
22 juli t/m 29 juli 2018
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

29 juli t/m 5 aug. 2018
CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

5 t/m 12 aug. 2018
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

12 t/m 19 aug. 2018
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

19 t/m 26 aug. 2018
CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

26 aug. t/m 2 sept. 2018
CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial