Selecteer een pagina

Tibetaanse Yoga week Body Speech Mind

met Yogi Lama Choenyi

18 t/m 25 juni 2020

Tijdens de Tibetaanse Yoga week Body Speech Mind zal Yogi Lama Choenyi  in de ochtend en avond yoga oefeningen in combinatie met meditatie aanreiken in een warme, informele stijl. Deze oefeningen zijn geschikt voor zowel beginners als voor degenen die al ervaring hebben.

Van 18 t/m 25 juni 2020 ben je van harte welkom je onder te dompelen in de heerlijke rust en sfeer van Chateau Riaucourt. Ook de prachtige omgeving is een lust voor de zintuigen.

Programma

 • 2x per dag Tibetaanse yoga Body Speech Mind 
 • Workshop mandala maken
 • Workshop Tibetaanse momo maken
 • Doorlopende demonstratie zandmandela maken (deelnemen is mogelijk)

Wat is het doel van deze Tibetaanse yoga week

Naast ontspannen  is het doel  inzicht krijgen in onze “nature mind”, ofwel onze natuurlijke logische volgorde van denken, dat beter inspeelt op de hedendaagse behoefte en wijze van leven.

Daarnaast willen we aandacht besteden aan het andere denken:

MIND SET – MIND MAINTENANCE.

Via een uiterst precieze didactische volgorde, afkomstig uit de 2500 jaar authentieke Tibetaanse Wetenschap, wordt je uitgenodigd om te kijken naar de “open mind” benadering en hoe de beperkende gedachten kunnen worden omgebogen naar de wereld van onmetelijke mogelijkheden. We zijn in staat om een pauze in onze geest te creëren.

Gom is het Tibetaanse woord voor gewoonte. Om een bestaande ongewenste gewoonte te kunnen buigen, dienen we onze wijze van denken continu te onderhouden en te trainen.

We trainen onze geest volgens de 6 paramitas, te weten:

Vrijgevigheid, discipline, geduld, toewijding, meditatie en wijsheid

Yin Yang Yoga vakantie week met Jeske Papadopoulos

LET OP!! VROEGBOEK-KORTING:

Boek vóór 30 december 2019 en ontvang €50,- korting.

Er kunnen maximaal 18 mensen mee op deze Tibetaanse Yoga Body Speech Mind week, dus wees er snel bij!!

Yogi gets yogi actie

Breng deelnemers aan en ontvang € 30 korting per persoon

Tibetaanse Yoga week Body Speech Mind (Lui Nagag Yie)

Als uiting van respect aan Body, Speech and Mind is de vertaling Ku Sun Tuk.

Tijdens de Tibetaanse Yoga week body speech mind zal Yogi Lama Choenyi in de ochtend en avond yoga oefeningen in combinatie met meditatie aanreiken in een warme, informele stijl. Deze oefeningen zijn geschikt voor zowel beginners als voor degenen die al ervaring hebben. 

De meditatie oefeningen zijn erop gericht de geest te pauzeren om zodoende tot rust te komen. Vanuit deze ontspannen geest (mind) en een goede ademhaling (speech) kan het lichaam (body) in een ontspannen situatie de yoga oefeningen uitvoeren.

Het lichaam wordt daardoor sterker, flexibeler en gezonder. Ook de bloedsomloop, de gewrichten en spieren hebben veel baat bij de oefeningen. Er ontstaat een mentale balans, emoties worden gereguleerd, je wordt vrolijker en energieker.

Beoefening van Body Speech Mind yoga geeft tevens inzicht in hoe onze acties, woorden en gedachten op elkaar inwerken. Beoefening vergroot ons vermogen om spiritueel te groeien en brengt je dichter bij zelfrealisatie.

De ademhaling is een hele belangrijke factor bij de yoga oefeningen. De oefeningen verbeteren o.a. de hart- en longfunctie. Zo zijn er specifieke oefeningen voor alle delen van het lichaam, dus ook voor de organen, de ogen, de oren, hersenen, vaten, huid enz.

De Tibetaanse Yoga Body Speech Mind gaat uit van drie basisprincipes:

1. Motivatie

2. Concentratie

3. Inzet

Basis principe 1 en 2:

Yogi Lama Choenyi zal je begeleiden in en uitleggen hoe je positieve motivatie kunt opwekken om vervolgens in concentratie de yoga oefeningen te kunnen uitvoeren.

Deze twee elementen dienen te worden geconditioneerd. Herhaling is hierin belangrijk.

Basis principe 3:

De inzet wordt getraind, daardoor kunnen de oefeningen worden geïntegreerd.

Lama Choenyi start  met basisoefeningen, die net zo lang worden herhaald, totdat zij op de juiste wijze worden toegepast. Daarna volgen de oefeningen voor gevorderden. Er zijn meditatie- en yoga oefeningen van basis tot aan een hoog niveau.

Zandmandala maken met Yogi Lama Choenyi

Gedurende de week zal Yogi Lama Choenyi doorlopend werken aan een zandmandala waar je ook aan mag meewerken.

De zandmandala (Tibetaans: kilkhor) is een Tibetaans Boeddhistische traditie, die de vergankelijke natuur der dingen symboliseert.

Volgens het Boeddhisme zijn alle materiële zaken van voorbijgaande aard en een mandala van zand is daar een voorbeeld van. Nadat een zandmandala met ceremonies en veel toewijding is voltooid, wordt het ceremonieel vernietigd. Het zand wordt verzameld en naar de rivier die achter het chateau stroomt gebracht, waar het vervolgens ritueel wordt uitgestrooid, wordt teruggegeven aan de natuur. De symboliek geeft hier aan dat niets een tweede maal wordt gebruikt.

 

Workshop je eigen mandala maken

Onder leiding van Yogi Lama Choenyi maak je je eigen mandala.

Het maken van een mandala is een ontspannen meditatieve bezigheid,  een oefening in concentratie.  Yogi Lama Choenyi zal uitleggen hoe alles met elkaar verbonden is. De mandala is als het ware een bouwwerk van kleuren en lijnen, gebaseerd op meetkundige principes, dat een enorme wijsheid in zich herbergt. 

Je kunt de mandala inkleuren met gekleurd zand, verf, bloemen, krijt enzovoorts. Tevens zal uitleg worden gegeven over de kleuren en de energie die ze vertegenwoordigen.

Tijdens het tekenen leer jij jezelf te concentreren wat bijdraagt aan meer kalmte in je dagelijkse leven en je ondersteunt tijdens meditatie.

Workshop momo maken

Tijdens deze leuke en informatieve workshop worden je de geheimen van dit Tibetaanse traditionele gerecht onthult. Na de workshop zullen we de momo’s opeten.

Momo’s komen oorspronkelijk uit Tibet. Deze hemelse hapjes, gestoomde deegpakketjes, zijn super geschikt om te  vullen met restjes kip, kaas of groenten die je in de koelkast hebt. Ze worden geserveerd met een pittige rode saus. Finger licking good.

Yogi Lama Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche (Yogi Lama Choenyi)

Yogi Lama Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche

Yogi Lama Rigzin Choenyi Rangdrol Rinpoche

leider van de Tibetaanse Yoga week Body Speech Mind

http://www.joinandconnectconsultancy.com/

Yogi Lama Choenyi Is een authentieke yogaleraar. Hij is afkomstig uit Tibet en heeft 2500 jaar oude meditatie- en yogatechnieken overgedragen gekregen van zijn meesters.

Hij is in 1968 in Purang Tibet geboren, dichtbij de berg Kailash.

In 1988 kreeg hij onderricht van Lama Dorzin Wangthang Dorjee Rinpoche in het Gangdak Klooster. Daar heeft hij de Yogi gelofte afgelegd.

8 jaar lang heeft hij veel lessen mogen ontvangen van elke traditie zoals Nyingma, Kagyu, Sakya en Gelug.

Na deze 8 jaar heeft hij gedurende de zomer veel tijd met zijn Lama doorgebracht.

De wintertijd bracht hij al mediterend door in de grotten nabij Purang.

In 1996 werd hij Lama door zijn toegewijde beoefening.

Yogi Lama Choenyi heeft diverse teachings mogen ontvangen van Z.H. de Dalai Lama, Z.H. Sakya Trizin, Z.H. Drikung Kabgon Chetsang Rinpoche, Z.H. Gyawang Karmapa 17th, Kyabje Taklung Testrul Rinpoche, Dzongsar Khyentse Rinpoche, Drubwang Konchok Norbu Rinpoche.

Hedendaagse activiteiten Yogi Lama Choenyi:

Tezamen met collega/assistente Ada van BizziB organiseren en geven zij masterclasses, individuele coaching, creatieve lessen en yogalessen aan basisscholen, alsmede masterclasses en lezingen aan bedrijven en instellingen, met als doel het geheugen en de daaraan gekoppelde concentratie en geduld te stimuleren, hetgeen geluk, wijsheid, kwaliteit van leven en o.a. betere leerprestaties helpen ontwikkelen.

Meenemen naar je yoga vakantie

In principe is alles wat je nodig hebt op de Tibetaanse yoga week aanwezig. De ervaring leert dat de meeste mensen het liefst hun eigen matten, kussentjes en dekentjes meenemen.

Zorg dat je makkelijk zittende kleding bij je hebt waarin je vrij kunt bewegen.

Beschikbare plekken

 • Maximaal 18 deelnemers
 • 10 tweepersoons kamers
 • 1 vierpersoonskamer
 • Enkele eenpersoonskamers

Kijk op het inschrijfformulier naar  prijzen en  accommodatiemogelijkheden

Kosten

Voor het verblijf in het Chateau zijn de kosten € 785,- op basis van een 2 persoons bezetting. Deze kosten zijn inclusief de boodschappen voor de maaltijden, de yogalessen, meditaties, workshop mandala maken, workshop momo maken en participatie aan zandmandala met Yogi Lama Choenyi.

Wil je een kamer voor jezelf dan betaal je een eenpersoonstoeslag, zie hiervoor inschrijfformulier Tibetaanse Yoga week Body Speech Mind.

Karma Yoga / maaltijden

Tijdens de yoga week maken we gebruik van Karma Yoga, de yoga van het doen van het goede en verwachtingsloosheid. Praktisch gezien houdt dit in, dat we gezamenlijk het chateau schoon houden, samen boodschappen doen en gezamenlijk koken.

3 keer per dag bereiden we gezamenlijk een vegetarische maaltijd. Voor de liefhebbers is er 1 x per week aanvullend vlees en 1x per week aanvullend vis). Koffie, thee, water en fruit is onbeperkt aanwezig. 

Carpoolservice

 Vervoer is voor eigen kosten. We hebben een carpoolservice meet en greet waar je een oproep kunt plaatsen om mensen mee te nemen of om naar een carpoolplek te vragen.

Yin Yang Yoga vakantie met Jeske Papadopoulos
Yoga vakantie Frankrijk Yin Yang Yoga vakantie
Accommodatie

Tijdens de Tibetaanse yoga week Body Speach mind  verblijven wij in Chateau Riaucourt in de Haute Marne. Voor meer informatie over het chateau, de omgeving en de geschiedenis van het chateau verwijzen wij je naar de volgende pagina: Chateau Riaucourt.

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Klik hier voor een uitgebreide  reis- en routebeschrijving.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Je kunt hiervoor een oproep plaatsen op de  “meet and Greet” pagina.

Onze Andere Yoga programma’s

Yoga Vrouwenpower inspiratie retraite
Yoga vakantie en Creatieve vakantie

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

 •  
 • >

  Deel deze Pagina

  Agenda 2021

  9 t/m 16 juli 2021
  TANGO Vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

   
  18 t/m 25 juli 2021
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
  25 juli t/m 1 aug 2021
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen :
  1 t/m 8 augustus 2021
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  8 t/m 15 augustus 2021
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  15 t/m 22 augustus 2021
  YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  22 t/m 29 augustus 2021
  CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  29 aug t/m 5 sept. 2021
  CREATIEVE vakantie Frankrijk

  Onbeperkt volgen:

  5 t/m 12 september 2021
  YIN YANG YOGA vakantie

  Onbeperkt volgen:

  wijzigingen voorbehouden.
  Translate »
  Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial