Select Page

Dans Contact Improvisatie

Dans vakantie Contact Improvisatie

Dans vakantie Contact Improvisatie

De dans vakantie Contact Improvisatie van Creatieve vakantie Frankrijk wordt verzorgd in chateau Riaucourt in het kleurrijke paradijs van de Haute- Marne, op nog geen 560 km. van Utrecht.

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De Dans vakantie contact Improvisatie cursus wordt gedurende 1 week als thema binnen het Creatieve Vakantie Frankrijk concept verzorgd. Het Creatieve Vakantie Frankrijk concept houdt in dat je je dans vakantie contact improvisatie bijeenkomsten onbeperkt kunt combineren met alle creatieve cursussen die gedurende de week worden verzorgd zonder dat je daarvoor bij hoeft te betalen (zie hiervoor de planning in de rechter kolom).

In de middag, vinden de dans contact improvisatie bijeenkomsten plaats. Daarnaast kun je in de ochtend Yoga lessen volgen en 

Dans vakantie Contact improvisatie robin Berkelmans.
.

schilderen, na de lunch boetseren, zilver en edelsteen workshops volgen of heerlijk genieten van de prachtige natuur door te wandelen of een fietstochtje te maken, lekker te luieren in een hangmat met een boekje of door het bezoeken van een stadje. Vrijheid blijheid!!

Dans Contact Improvisatie

Een dans die geïnspireerd en belichaamd is, is voor docent Robin Berkelmans het moment dat alles op zijn plek valt. Dan wordt er uit een creatieve bron geput om de eigen dans te dansen en ontstaat er een staat van overgave waarin een diep contact met het innerlijke zelf gerealiseerd wordt. En dit is een wonderlijke ervaring.

Dans vakantie Contact Improvisatie Robin Berkelmans

Contact Improvisatie is een vorm van hedendaagse dans waarin er (vooral) met een ander gedanst en bewogen wordt. De vormen waarin dit gebeurt zijn eindeloos: dynamiek,

stilte, sensitiviteit, virtuositeit, meditatie, massage, onhandigheid, speelsheid, creativiteit, plezier, verwondering en inspirerend.

In deze week zorgt Robin ervoor dat alles een ontdekkingsreis wordt waarbinnen mensen zich veilig voelen om de mogelijkheden van de dans te ontdekken en gebruiken. Op deze manier wordt het prettig voor de deelnemers om zichzelf te gaan uitdagen binnen de dans. De lessen zorgen ervoor dat de danser vertrouwen krijgt in zijn of haar eigen rijke pallet aan fysieke mogelijkheden, toegang heeft tot genoeg inspiratiebronnen en een verfijnt bewustzijn heeft om de creatieve stroom in te duiken.

De ‘jam’, het moment van vrije improvisatie met elkaar, is wat mij betreft waar Contact Improvisatie over gaat. Dit is het moment waarop de danser vrij is om zich te laten leiden door het moment en te gaan dansen, of dat nu solo of in duet is.

Dans vakantie Contact improvisatie Robin Berkelmans
Voor wie

Het is voor alle mensen die geroepen worden om te dansen, te bewegen en hun lichaam te gebruiken. Ik merk soms een aarzeling op van geïnteresseerden om de eerste stap te maken. Ik snap dat het spannend is, en ik probeer alles in mijn les zo te doen dat het veilig voelt, simpel en leuk is. Het plezier van het bewegen, en reageren op de ander wordt een speelse ontmoeting.

Het contact is als een communicatiemiddel en inspiratiebron voor de dans. Dit kan een subtiele aanraking zijn, waarbij je elkaar volgt, de andere keer is het een actievere vorm waarbij je elkaar zowel in balans wil houden als uit balans wil raken door tegen elkaar te leunen en samen te bewegen.

Begeleiding:

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden de dans lessen Contact Improvisatie gegeven door Robin Berkelmans (1976). Robin is professioneel danser, fysiek acteur , dans- en bewegingsdocent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Chi Kung. Robin:
”Ik ervaar Contact Improvisatie, naast een manier om mezelf te verbinden met anderen en creatief te uiten, als een spiegel en een leerschool – een manier om mezelf als mens beter te leren kennen. Door het al jaren te beoefenen vormt het mij als mens en ik heb het gevoel dat ik mezelf nog veel verder kan ontplooiien. Door er les in te geven kan ik zien dat het een waardevolle bijdrage kan leveren aan iemands leven, zoals het dat bij mij ook doet.”

Voor meer informatie over Robin kijk op de docentenpagina of op zijn eigen site:  http://www.robinberkelmans.nl

Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Creatieve vakantie Frankrijk rivier

Leuk als je ons volgt en liked 🙂

Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://www.creatievevakantiefrankrijk.nl/dans-vakantie-contact-improvisatie">
LinkedIn
Instagram

Deel deze Pagina

Agenda 2019

28 juni t/m 5 juli 2019
YIN YANG YOGA vakantie

Onbeperkt volgen:

6 t/m 13 juli 2019
TANGO Vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

 
14 t/m 21 juli 2019
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen:
21 t/m 28 juli 2019
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk Onbeperkt volgen :
28 juli t/m 4 aug. 2019
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

4 t/m 11 aug. 2019
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

11 t/m 18 aug. 2019
YOGA & CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

18 t/m 25 aug. 2019
CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

25 aug. t/m 1 sept. 2019
CREATIEVE vakantie Frankrijk

Onbeperkt volgen:

2 t/m 8 september 2019
YOGA VROUWENPOWER Inspiratie Retraite

Onbeperkt volgen:

wijzigingen voorbehouden. Zilveren sieraden maken wordt nog ingepland
Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial