11 Flares Google+ 0 Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 11 Buffer 0 11 Flares ×

 

caren simon creatieve vakantie frankrijkCaren Simon

Caren, eigenaar van Artfriends en organisator van de Creatieve vakantie Frankrijk, vindt het heerlijk om met mensen om te gaan en haar kennis met hen te delen.

Zij heeft jaren lang een professionele loopbaan in Marketing en Public Relations vervuld. In dit vak is haar creativiteit in het denken sterk ontwikkeld, terwijl er in verhouding veel minder tijd en ruimte was dan gewenst om zich te richten op de altijd aanwezige drang haar ideeën ook op kunstzinnige wijze vorm te geven. In 1996 kreeg zij de kans en heeft die met beide handen aangegrepen.

Als een waardevolle schat draagt zij de inspirerende beelden en herinneringen van haar geboorte eiland Aruba, gevormd door de natuurelementen, met zich mee. Deze natuurelementen komen herhaaldelijk terug in haar kunstwerken, met name in haar keramische objecten, interieur juwelen, symbool juwelen en beschermkristallen waarbij zij veel werkt met natuurlijke materialen, takken, edelstenen en kristallen.

Caren maakt naast dit alles ook keramische objecten, sieraden en bronzen sculpturen. http://www.carensimon.com/

In de verwen workshops beschermkristallen en levensketting van edelstenen werkt zij tevens met de symboliek van de edelstenen.

Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk begeleidt Caren de workshops boetseren, zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Edelsteen sieraden maken, levensketting en beschermkristallen maken met edelstenen.

Creatieve vakantie Frankrijk boetseren Caren Simon, bronze sculpture, bailadora 55 cm. h
Caren Simon / Bailadora / bronze / 55 cm. h. 
bubble box, keramiek, caren simon
Bubble box / keramiek / 41 cm.
Art clay silver pendant caren simon
Art clay silver pendant 25 cm.
sieraden maken van edelstenen creatieve vakantie frankrijk
symbool juwelen edelstenen

 

 

Edelsteen workshops creatieve vakantie Frankrijk
Beschermkristallen / interieurjuweel
Caren Simon docent creatieve vakantie Frankrijk
Heart of roses
hartenvaas

 

Caren Simon docent Creatieve vakantie Frankrijk
kelk red coral
interieur juweel

Astrologie biografie creatieve vakantie Frankrijk Menno NoordervlietMenno Noordervliet

Menno is astroloog, sociaal psycholoog / pedagoog en heeft altijd in de gezondheidszorg gewerkt. Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt hij de cursus Astrologie Biografie, waarbij je naar aanleiding van je horoscoop meer inzicht krijgt in je eigen leven en biografie.

Naast zijn professionele loopbaan in de gezondheidszorg had hij een astrologische praktijk en sinds 2000 werkt hij voor zichzelf als coach en astroloog.

Behalve zelfstandig astrologisch consulent is hij momenteel ook als zodanig verbonden aan een managementbureau voor trainingen aan het bedrijfsleven. Hij heeft veel ervaring op het gebied van beroepsadviezen  en relatiehoroscopen.

Ook is hij voorzitter van de Astrologische Vakvereniging Nederland (AVN), de beroepsvereniging voor astrologen in Nederland.

http://www.noordervliet.com/

 

Ilse Huizinga zangdocent creatieve vakantie FrankrijkIlse Huizinga

Ilse Huizinga is met haar 6 cd’s een bekende Nederlandse jazz zangeres. “Zo mooi dat het lijkt alsof een engel op aarde neerdaalt” schreef het AD. Ze zong in de succes serie ‘Gooische Vrouwen’ en is opgenomen in ‘The Jazz Singers, the ultimate guide, als een van de 500 beste jazz vocalisten in de internationale jazzgeschiedenis.

Ilse studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast haar optredens geeft ze met veel plezier zanglessen aan groepen waarbij ademhaling, houding, timing, interpretatie en klankvorming een grote rol spelen.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk verzorgt Ilse zanglessen. Onder de deskundige begeleiding van Ilse zing je de mooiste meerstemmige songs van bijvoorbeeld the Beatles, Billy Joel, Duffy of Stevie Wonder, samen met prachtige songs uit het blues, jazz & klassieke repertoire.

Er is ruimte voor persoonlijke aandacht en tijdens deze lessen ervaar je tevens hoe leuk improviseren kan zijn.

We sluiten de week af met een optreden!

http://www.ilsehuizinga.com

 

 

Roel Dullaart en Anna Agren / zangcoaches / theater makers "De AndersonsAnna Ågren  Roel Dullaart

Anna Ågren en Roel Dullaart geven met veel plezier en energie de zang workshops, adem / klank sessies en privé lessen zang.

Roel en Anna zijn beiden in 2005 afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg, richting muziektheater.

Na hun studie zijn ze een 2e fase opleiding gaan volgen aan de Koningstheaterakademie te ‘s-Hertogenbosch. Hier zijn ze tevens aangesteld als vaste hoofdvakdocenten zang.

Naast deze lessen geven ze ook privé- en groepslessen. Als performers speelden ze mee in een landelijke tour van de eigentijdse revue “Het vreemdelingen-legioen”, zongen in diverse hommages aan Bram Vermeulen, Willem Wilmink en George Brassens en zijn al vele jaren te zien op zomerfestival Boulevard in ’s-Hertogenbosch.  Als “De Andersons” treden Roel en Anna op in de theaters met hun eigen muzikale voorstellingen als “Mijn Rijkdom”, “Ballades en brutaliteiten”, “Vreeswijk en de Andersons”, “In gesprek met mijn moordenaar”, “Stockholm sneeuwt”.

coaching: zangles Den Bosch Anna Ågren en Roel Dullaart

artiestensite: http://www.deandersons.nl/

 

 


Creatieve vakantie Frankrijk yoga docente Nadine de BoerNadine de Boer

Nadine de Boer heeft een divers traject aan opleidingen gevolgd. Zo is zij afgestudeerd in bloemschikken en binden, studeerde ze aan het Brabants Conservatorium Muziektheater en Zangpedagogie, volgde zij haar all-round Yoga opleiding bij Astrid van Dam en volgt ze momenteel workshops en lessen via Ananta opleidingen.

Zo divers als haar opleidingen zijn, zo zijn ook haar werkzaamheden. Nadine is werkzaam als zangeres en zangpedagoog, actrice en danseres, zeilinstructrice en Yoga docent, begeleidt kinderen op het schoolplein, geeft workshops, beschilderd baby en yoga kleding, maakt o.a lampen van natuurlijke materialen en spirituele gebedskralen

Al haar kennis vat ze samen in haar lessen Hatha Yoga. In haar dagelijks leven vormt haar veelzijdigheid een kleurrijk geheel die ze graag deelt met de rest van de wereld!

Tijdens de Creatieve vakantie Frankrijk verzorgt Nadine op haar bijzondere wijze de yoga lessen.

Voor meer informatie over nadine klik hier.

 

yoga vakantie yoga week creatieve vakantie frankrijk
fotograaf frederick fenton

Acteren Creatieve vakantie Frankrijk Norman van HuutNorman van Huut

Norman van Huut is een allround theaterman. Van uitvoerend artiest ontwikkelde hij zich tot regisseur, docent en schrijver. Met grote passie en liefde voor theater en film blijft hij, met vallen en opstaan, zoeken naar waarachtigheid en eigenheid in zichzelf en anderen. Hij wordt graag geïnspireerd door iedereen die op zijn pad komt en wil graag zijn kennis en ervaring delen en anderen inspireren!

Als acteur en zanger speelde en zong hij rollen in musicalproducties zoals Sunset Boulevard, Annie, Titanic, 42nd Street, Oliver! en Miss Saigon. In het jeugd- en familiecircuit was hij te zien in de muziektheaterproducties Knofje, Buster en Benjamin, De kleine Zeemeermin en Tijl Uienspiegel.

Overige theaterervaring deed hij op bij Theaterrestaurant Toussaint , Arjan van Dijk en van Hoorne Events. Norman sprak vele stemmen in voor tekenfilms en zong in de disco/funkband Tendenz. Sinds 2008 is Norman als speler verbonden aan de stichting De Toren van Geluid. Sinds 2012 is hij producent van deze muziekttheatergroep. Als acteur was hij tevens te zien in televisie- en filmproducties.

Als spel- en zangdocent is hij verbonden aan Theaterschool Rabarber in Den Haag, waar hij meerdere voorstellingen maakt, bewerkt en regisseert (zoals Tralie Tango, Little Shop of Horrors, Dead Poets society en Kiss me Kate). Bij Theaterschool Hofplein is hij werkzaam als spel- en zangdocent en bij Toverkids geeft hij spellessen en schrijft en regisseert hij het jaarlijkse toneelstuk. Daarnaast regisseerde hij theaterstukken voor bijvoorbeeld het Augustijns Theater in Leiden en Theatergroep Showbizz in Alkmaar. Aan de HBO Dansacademie was hij als coach verbonden bij het maken van eigen werk van studenten.

Norman volgde spellessen en –workshops bij onder meer Lucas Borkel, de Trap, Joep Sertons en Marina Wijn. Jimmy Hutchinson en Marika Lansen waren zijn zangdocenten en bij Lucia Marthas nam hij danslessen. Verder volgde hij workshops op het gebied van trainingsacteren (Kemna Casting en de Academie voor Innovatief Denken) en scenario- en toneelschrijven (De Schrijversvakschool).

Norman geeft tijdens de creatieve vakantie Frankrijk de acteerlessen en musicallessen.

Theatervakantie creatieve vakantie frankrijk Norman van Huut
Norman van Huut

creatieve vakantie frankrijk acteren Norman van Huut en Anthony Kamerling
Norman van Huut en Anthony Kamerling
Creatieve vakantie Frankrijk Kelvin Wormgoor lichaamsbewustzijn
Kelvin Wormgoor

Kelvin Wormgoor

Als performer is kelvin dagelijks actief met zijn lichaam bezig.

“Elke dag probeer ik me bewust te zijn hoe mijn lijf aanvoelt en beweegt”.

Tijdens zijn studie ‘muziektheater’ op het Conservatorium te Rotterdam heb hij veel zang, spel en bewegingstechnieken tot zich genomen. Later, in zijn werk als zanger, acteur en danser, heeft hij mijn fysieke kwaliteiten kunnen ontwikkelen in mooie grote en kleine theaterproducties.

 

Op een gegeven moment kreeg hij het gevoel dat hij meer wilde doen dan alleen in de spotlights staan. Hij gaf al een paar jaar zangles en merkte dat hij ook het coaching aspect en het werken met mensen erg leuk vond. Als verdieping besloot hij te gaan studeren aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. Haptonomie zorgt voor een bewustzijn van het lichamelijke gevoel en gevoelsleven van jezelf en in contact met anderen.

Voor Kelvin voelde dit als de juiste aanvulling op zijn huidige beroep. Met veel plezier heeft hij deze studie na twee jaar afgerond. Door deze studie is hij zijn werk als zanger en acteur, uitvoerend en coachend, nog leuker gaan vinden.

 

 

 

 

 

Creatieve vakantie Frankrijk kelvin wormgoor lichaamsbewustzijn

Creatieve vakantie Frankrijk kelvin wormgoor lichaamsbewustzijn

Creatieve vakantie Frankrijk Tai chiRobin Berkelmans

Robin Berkelmans (1976) is professioneel danser, fysiek acteur, dans- en bewegings- docent, maker van dans en theater en docent Tai Chi Quan en Qi Gong.

Hij is jaren betrokken bij l’Art du Chi, een franse school in Tai Chi Chuan en Chi Kung. Robin is de Nederlandse vertegenwoordiger van The L’art du Chi, zijn school voor Tai Chi Chuan & Chi Kung is gevestigd in Amsterdam.

Als performer houdt hij zich het liefst bezig met locatiewerk, danstheater en improvisatie met dans en beweging. Als docent richt hij zich vooral op een helder, gericht gebruik van het lichaam en het aanwezig-zijn, authentiek-zijn op het toneel.

Hij geeft les op de Amsterdamse Hogeschool van de Kunsten (AHK), Theateropleiding De Trap en de Fontys Dansacademie (Tilburg). Daar geeft hij les in o.a. Release techniek, Contact Improvisatie, Experiential Anatomy en Elementaire Beweging. In zijn eigen school, L’art du chi, in Amsterdam geeft hij les in Tai Chi Chuan & Chi Kung.

Zijn ontwikkeling is bepaald door zijn opleiding voor dansdocent aan de dansacademie in Tilburg en zijn ervaring met hedendaagse en moderne dans, locatietheater, danstheater, improvisatie, Tai Chi,aikido, somatics, jongleren, latijns-amerikaanse dans en capoeira. In zijn eigen school, L’art du Chi , in Amsterdam geeft hij Tai Chi Chuan en Chi Kung lessen.

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal Robin Tai Chi Quan en Chi Kung lessen verzorgen volgens de leer van L’art du Chi, een internationale school die door Vlady Stévanovitch is opgericht.

Tai Chi Chuan & Chi Kung school: http://artduchi.nl

dans: http://www.robinberkelmans.nl/

 

Tai chi Creatieve vakantie Frankrijk

Schildervakantie schilderweek creatieve vakantie Frankrijk Sieko KoolenSieko Koolen

Sieko is beeldend kunstenaar. Hij maakt deel uit van het schilderscollectief Art-Reflexion Masters in Zwolle. De schilderlessen die hij geeft op een aantal basisscholen, zijn een feest voor de kinderen en de docenten. Dat geldt ook voor de workshops aan volwassenen.

Zijn aanvankelijk figuratieve schilderijen ondergingen langzamerhand een verandering. Hij is zijn werk steeds meer gaan abstraheren. Signalen uit de natuur, muziek, teksten, persoonlijke ervaring en gedachten, zijn de inspiratiebronnen van zijn eigen gecreëerde landschappen. Signalen als een motief om aan de slag te gaan. Gedachtelandschappen om in te dwalen, te zoeken en te fantaseren.

Tijdens de creatieve vakantie begeleidt Sieko het schilderen, in een sfeer waarin je je vrij voelt om te durven, te doen en ontdekken. Waarbij het ongetwijfeld ook zo zal zijn dat de deelnemers elkaar inspireren en stimuleren .

http://sieko.exto.nl/

Creatieve vakantie Frankrijk schildervakantie Sieko Koolen
Altijd Wat, Sieko Koolen

 

Creatieve vakantie Frankrijk schilderweek sieko Koolen
dagdromen,ik zweef nog even verder 80 x 100, acryl op doek, Sieko Koolen

 

Schildervakantie Creatieve vakantie FrankrijkPieter Schmits

Inspiratiebron in zijn vrije werk zijn mensfiguren die zich actief en expressief verhouden tot hun omgeving. Hij zoek in kranten, tijdschriften en boeken fotootjes meestal van ‘randfiguren’. Deze zijn vaak spontaan en niet te uitgesproken.

Het gaat om de bezieling en energie van de menselijke verschijning. Deze laat zich het best ervaren zonder kennis van de context van de foto. Daarom ‘knipt’ hij hem uit zijn omgeving. Het beeld krijgt iets mysterieus en vaak ook iets meerduidigs.

Materialen zijn acrylverf, olieverf, vernis en oliepastelkrijt. De verf is soms heel dun, kruipend en halftransparant, met een onderlaag vol oude sporen. In de verflaag kan ook worden getekend.

Naast zijn vrije werk werkt hij ook in opdracht. Pieter geeft diverse schilder- en tekencursussen en cursussen kunstgeschiedenis in het kunstencentrum Wherelant in Purmerend en de Vrije Academie van de Kunsten in Delft.

http://www.pieterschmits.nl

schilder vakantie creatieve vakantie frankrijk pieter schmits
Pieter Schmits – dans – acrylverf – olieverf – bronspoeder en vernis op linnen 80 x 100 cm.
Schildervakantie Creatieve vakantie Frankrijk yoga vakantie
Annet Kaat

Annet Kaat

1992 Academie voor Beeldende kunsten Ruudt Wackers – Amsterdam.

“Tijdens deze klassieke opleiding opende haar wereld zich, zij ontwikkelde haar kijken en begrijpen van kunst. Zij zocht en vond een goede onderbouwing voor het weergeven van haar werkelijkheid.”

In haar werk wordt zichtbaar waar haar inspiratie ligt. Het is vooral het landschap wat haar aanzet tot het maken van schilderijen. “Ik hou van de stilte, verte en leegte in de natuur, en zoek daarin een abstractie van het landschap. “  Naast haar vrije werk, schildert ze ook portretten in opdracht.

Vanaf 2007 (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten – opleiding kunstenaardocent) geeft zij diverse teken- en schildercursussen en workshops in verschillende technieken (cultuurhuis Wherelant Purmerend), ook in het basis- en voorgezet onderwijs.

Ze is in staat om cursisten op ieder niveau een opdracht aan te reiken, die telkens uitnodigt tot een andere benadering van weergeven. In de persoonlijke begeleiding tracht ze cursisten daarbij, langs andere wegen dan ze gewend zijn, iets van zichzelf aan te laten spreken wat ze voor hun werk kunnen gebruiken. Deze beide kwaliteiten maken haar bij uitstek een kunstenaardocent.

Over haar werk als docent zegt ze:  “Ik heb een eindeloos verlangen naar het beeld en ik vind het fijn om anderen te helpen hun eigen invulling daarvan te geven. Uit ervaring weet ik hoe belangrijk een mentor is. Je kunt zelf niet altijd in woorden vatten waar je naar op zoek bent: wat je ziel wil zeggen. Ik kan voor iemand de tegenhanger zijn in de zoektocht naar vormgeving, ik ga mee in het proces. Mijn hulp is een aanvulling op en gerelateerd aan de belangstelling van de leerling zelf.”

 

Schildervakantie Creatieve vakantie Frankrijk Annet kaat hollands landschap
Hollands landschap Annet Kaat

Schildervakantie Creatieve vakantie Frankrijk Annet kaat portret Ove
Portret Ove – Annet Kaat
Jolanda Hartog creatieve vakantie frankrijk artfriends caren simon Speksteen
Jolanda Hartog

Jolanda Hartog

Jolanda Hartog is in 1992 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten, academie voor beeldende vorming in Amsterdam in de richting beeldhouwen en keramiek. Haar belangstelling als beeldhouwer gaat uit naar een decoratieve uitbeelding van mens- en dierfiguren, met als terugkerend kenmerk de hoekige vormen. Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in het oude ambacht plateel schilderen: o.a. Delftsblauw en Jugendstil en werkt veel in opdracht. Naast haar eigen werk is haar grote passie het lesgeven. Al jaren werkt zij met veel plezier als beeldend docent bij Cultuurhuis Wherelant en geeft daar diverse cursussen, workshops en (community art/school/teambuilding) projecten, aan verschillende doelgroepen: van jong tot oud, speciale doelgroepen, scholen en het bedrijfsleven. Zij geniet ervan om mensen te inspireren en te laten ervaren hoe fijn het is om zelf ‘dingen te maken’, om zelf te creëren.

Tijdens de creatieve vakantieweek in Frankrijk gaat zij les geven in het bewerken van speksteen.

Als docent probeert Jolanda haar passie voor het beeldhouwen over te brengen. Zij begeleidt de deelnemers individueel. Zij denkt mee, adviseert en inspireert. www.jolandahartog.nl

Speksteen Creatieve vakantie Frankrijk yoga vakantie Jolanda Hartog
Jolanda Hartog

Louis van Aarle

Louis van Aarle zal gedurende de creatieve  vakantie Frankrijk de deelnemers aan de schildercursus op vakkundige wijze begeleiden.

Louis is 37 jaar en woont in Enschede. In 1998 is Louis afgestudeerd aan de kunstacademie aldaar. Sindsdien is hij gevestigd als zelfstandig kunst- schilder. Daarnaast heeft hij vanaf 2000 ervaring als eerste graad docent tekenen / schilderen bij diverse instellingen, tegenwoordig de AKI/Artez, hogeschool voor de kunsten en universiteit Twente. Een individuele benadering van de wensen en mogelijkheden van de cursist staat hierin altijd centraal.

De schilderijen  van Aarle zijn een verbeelding van het landschap. Hierin word een romantische visie zichtbaar. De verwondering die de aanzet geeft, kan worden aangetroffen in zowel  prozaische als anekdotische situaties. Deze verwondering kenmerkt zich door een dualistische indruk. Bijvoorbeeld bleke en felle kleuren, tragi-komische stemmingen, forse en subtiele vormen.

Door het schilderen moet de wijze waarop de dingen samenvallen een magische werking opleveren. Een indruk die niet eenduidige te definiëren valt en verscholen ligt in het beeld zelf. Schilderen ziet hij als het rangschikken van elementen, zodanig dat die verscholen verbazing opgeroepen wordt. Om een indruk te krijgen van zijn benadering en werkwijze kun je zijn gefilmd portret hiernaast bekijken.

http://www.louisvanaarle.nl

Mathieu Staelens

Op 23 maart 1980 ziet Mathieu in Oostende het zeelicht. Na zijn studies Schilderkunst en Wijsbegeerte vestigde hij zich in Antwerpen.

Mathieu deelt het felle coloriet van zijn beroemde stadsgenoot James Ensor. En net als Ensor lijkt de wereld niet voorbereid op zijn komst. Dus volgt er thuis, op het internaat, de kunstschool en de kunstwereld een wild, fel, rebels en passioneel kunstenaarsleven.

Het hart van zijn werk bestaat uit hyperfijn geborstelde,  volbloed realistische schilderijen, samengebracht in dwingende, bijna paranoïde installaties. De toeschouwer zal en moet in de schilderkundige installaties de Moeilijke Maatschappelijke Vragen over Het Systeem niet uit de weg gaan en dus komen project per project de Grote Vragen ter tafel.

Het zijn de Vragen naar het actuele statuut van de Schoonheid, de Zin en de Geluksvraag. De vraag naar Geluk is persoonlijk, dus die wordt niet gesteld. Maar wel; wat wordt door het loutere stellen en/of het op een bepaalde wijze formuleren van de Schoonheid, Zin- of Geluksvraag in beweging gezet?

Matthieu zal tijdens de creatieve vakantie Frankrijk in juli en augustus zowel de schilder- als de boetseerlessen begeleiden.

http://www.mathieuvstaelens.net/

 Creatieve vakantie Frankrijk Mathieu Staelens Allure of a Hurricane / Oil and spray can on linen / 200x155 / 2011

Mathieu Staelens Allure of a Hurricane / Oil and spray can on linen / 200×155 / 2011

Wouter van der Koot kleinWouter van de Koot

Wouter van de Koot (°Zwolle, 1978) is in 2001 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, afdeling schilderkunst. In dat jaar won hij  ook de Jong Talent Prijs van de Kunstuitleen Utrecht. Vervolgens is hij verhuisd naar Antwerpen

waar hij sindsdien woont en werkt. Inmiddels heeft hij meer dan 40 exposities op zijn naam staan, in galeries en musea in binnen en buitenland.

Over zijn werk zegt hij:  ‘Ik gebruik mezelf en mijn naasten als model/acteur in geïmproviseerde performances gebaseerd op persoonlijke ervaringen, angsten, fantasieën en dromen. Thema’s als kwetsbaarheid, troost, wederzijdse afhankelijkheid, vertrouwen, schoonheid en verval komen daarbij aan bod. Deze performances  vormen vervolgens de basis voor mijn tekeningen en schilderijen. Die ontstaan meestal in series waarbij één beeld of personage met verschillende technieken en vanuit diverse invalshoeken wordt onderzocht, van verhalend figuratief tot bijna abstract.  Het maken van kunstwerken zie ik als een manier om de magie van het alledaagse te vangen en met onze kwetsbaarheid en tekortkomingen om te gaan’.

Bij het lesgeven gelooft Wouter in een praktische no-nonsense aanpak. Persoonlijke aandacht, plezier, handige tips, en Durven Doen staan centraal.

http://www.woutervandekoot.com

Creatieve vakantie Frankrijk schildervakantie Wouter van der Koot
Wouter van der Koot – The Good Life 1, watercolor on paper, 76x56cm, 2012

 

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-ChiZilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Sieraden maken met edelstenen, Beschermkristallen met edelstenen, film maken, kookworkshop, Tai Chi, Film maken, Acteren, Yoga.