13 Flares Google+ 0 Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 9 LinkedIn 4 Buffer 0 13 Flares ×

Yoga vakantie en creativiteit

Yoga vakantie en creativiteit Frankrijk

De Yoga vakantie en creativiteit is onderdeel van de creatieve vakantie Frankrijk. Tijdens de thema yoga weken kun je twee maal per dag yogalessen volgen. Daarnaast kun je je yogavakantie combineren met creatieve cursussen zoals schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken en edelsteen workshops. Deze cursussen kun je onbeperkt volgen voor dezelfde all-in prijs.

ruimte voor jezelf

In een veeleisende maatschappij als de onze is er vaak weinig ruimte en aandacht voor jezelf. In de drukte van alledag zijn we daarom snel geneigd het contact met onszelf te verliezen. Hierdoor zijn we gemakkelijk vatbaar voor spannings- en vermoeidheids-klachten.

Tijdens de yoga vakantie wordt je je er bewust van hoe je innerlijk reageert op de buitenwereld. Bijvoorbeeld hoe je lichaam door bepaalde emoties of gedachten kan verkrampen of blokkeren. Je leert met aandacht het lichaam te voelen en bewust te ontspannen. Door het doen van oefeningen verruim je op een zachte en respectvolle manier je grenzen. De rekbaarheid van de spieren wordt niet alleen groter, ook mentaal zul je merken dat je makkelijker gedachten die spanning of verkramping veroorzaken zult herkennen en van je af kunt laten glijden. Je verruimt letterlijk je bewustzijn en daarmee de kijk op jezelf en je omgeving.

Yoga

Er zijn veel verschillende stromingen binnen yoga. Tijdens de Yoga vakantie van creatieve vakantie Frankrijk werken we met Hatha yoga (Hatha betekent Zon/Maan). Hatha yoga is een tak van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en vooral het lichaam. In het Westen is het vooral deze vorm van yoga die bekendheid heeft gekregen, waardoor men vaak hatha yoga bedoelt, wanneer men over yoga spreekt.

Hatha yoga is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit de beoefening van lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken (pranayama). Hatha yoga bestaat voornamelijk uit niet-bewegende asana’s. Meditatie is voor veel yogi’s een belangrijke afronding om de eenheid van lichaam en geest te voelen. In andere fysieke vormen van yoga, zoals ashtanga vinyasa yoga (poweryoga), worden de asana’s niet statisch maar juist bewegend uitgevoerd, vaak door verschillende asana’s in series achter elkaar uit te voeren. Hatha yoga kent eveneens enkele series, waarvan de Zonnegroet de bekendste is.

In het Westen is hatha yoga vooral een populair middel om te onthaasten of stress te verminderen. Daarnaast wordt aan de technieken ook een gunstig effect toegeschreven op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen en treedt er in het algemeen een versoepeling van het lichaam op. Het doel van hatha yoga is in het Westen vooral het bevorderen van de gezondheid en het welbevinden.

Tijdens de dagelijkse lessen worden alle belangrijke aspecten van de hatha yoga rustig en nauwgezet opgebouwd.

 

Lessen

Tijdens de yoga vakantie Frankrijk vinden de lessen twee keer per dag plaats: in de ochtend voor het ontbijt en in de namiddag.

Ochtend

In de ochtend richten we ons vooral op de ochtend affirmaties om zo een rustige insteek te maken van nacht naar dag en bewust te worden van wat er zich van binnen afspeelt.  Dit kan door middel van de mudra`s (hand bewegingen), mindfullness,  een aardings meditatie oefening of je laat je verrassen door de docent. Zo kunnen we  onze yoga vakantie dag de starten met een mooi en creatief fundament.

Na het ontbijt kun je deelnemen aan de schilderlessen onder begeleiding van onze vakkundige schilderdocenten.

Middag

Na de lunch kun je kiezen uit een aantal creatieve cursussen die geboden worden (kijk in de planning), een heerlijke wandeling of fietstocht maken in de mooie omgeving, een dorpje bezoeken of lekker luieren in de prachtige chateautuin,

Daarna, tijdens de yoga lessen in de namiddag wordt de basis van de ochtend uitgebouwd en aangevuld met een nieuwe serie houdingen, waar we de tijd voor nemen, uitleg geven, doen en voelen. De volgende dag breiden we dit uit, zodat uiteindelijk het totaal van de delen één geheel vormt.

Aarden, gronden, concentreren, kracht en basis vinden vanuit jou zelf, actief en ontspannen bezig zijn, zowel mentaal als fysiek, zijn altijd een onderdeel van de yogalessen. De lessen duren tussen 1 en 1,5 uur en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

  • yoga vakantie creatieve vakantie

Meenemen naar je yoga vakantie

In principe is alles wat je nodig hebt op de yoga vakantie Frankrijk aanwezig. De ervaring leert dat de meeste mensen het liefst hun eigen matten, kussentjes en dekentjes meenemen.

Zorg dat je makkelijk zittende kleding bij je hebt waarin je vrij kunt bewegen.

Accommodatie

Tijdens de Yoga vakantie Frankrijk (Creatieve vakantie Frankrijk), verblijven wij in Chateau Riaucourt in de Haute Marne. Voor meer informatie over het chateau, de omgeving en de geschiedenis van het chateau verwijzen wij je naar de volgende pagina: Chateau Riaucourt

yoga vakantie aan zee creatieve vakantie Frankrijk

Yogavakantie aan zee

Yoga – ayurvedische massage – levensketting van edelstenen

Wij zijn blij om je, naast de yoga vakantie en creativiteit Frankrijk,  dit jaar  te mogen verwelkomen op de heerlijk ontspannen Yoga vakantie aan zee in het prachtige Güzelçamli, “dorp met mooie pijnbomen” in Turkije, waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan.  De yoga vakantie aan zee is geschikt voor mensen, variërend van beginnend tot gevorderd niveau. De specifieke gezondheidsvoordelen van yoga worden perfect gecombineerd met gezonde mediterrane gerechten, die bij de prijs zijn inbegrepen, evenals de ruime accommodatie met eigen badkamer en toilet, ayurvedische massage en de inspirerende workshop Levensketting met edelstenen.

Klik hier voor meer informatie over de Yoga vakantie aan zee

yoga vakantie frankrijk inschrijven

yoga vakantie aan zee

Combineer je yogavakantie met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantiefilm makenkookworkshop vakantieacterenAstrologie biografie.

Themaweken

tango vakantieschilderweek 2-in-1

retraiteweken

In retraite is een activiteit van Artfriends / Creative Partner. Met haar activiteiten draagt zij bij aan een authentiek, liefdevol en creatief leven

Tibetaans Boeddhistische weekyoga & schrijven de geest uit de fles,  Mindfulness / belichaming van een bewust bestaanvrouwenpower wekenCreatieve bewustwording,

Cursussen en workshops in Nederland

Klik hier voor cursussen, workshops en activiteiten in Nederland