4 Flares Google+ 0 Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 1 LinkedIn 3 Buffer 0 4 Flares ×

marmerschilderen creatieve vakantie frankrijk pieter schmits

Marmerschilderen

O.l.v. Pieter Schmits, kunst- en decoratieschilder

Tijdens de creatieve vakantie Frankrijk zal gedurende de weken dat Pieter Schmits schilderlessen geeft ook marmerschilderen worden gegeven (kijk voor de data op het inschrijfformulier).

Tijdens de schilderlessen zullen twee trajecten worden aangeboden (schilderlessen breed, schilderen in iedere gewenste stijl en marmerschilderen) die je beiden, naast alle andere aangeboden creatieve cursussen, kunt volgen voor 1 all-in prijs. Je hebt de vrijheid om te kiezen aan welke van de aangeboden cursussen je wilt deelnemen en je vrije te tijd besteden aan het lezen van een lekker boek, wandelen door de prachtige omgeving of de tuin. Een heerlijke ontspannen creatieve week.

marmerschilderen creatieve vakantie frankrijk pieter schmits
schildervakantie frankrijk

Schildercursus 

Dagelijks worden in de ochtend schilderlessen verzorgd voor zowel beginners als gevorderden, in iedere gewenste schilderstijl. Het chateau en de prachtige parktuin bieden een veelzijdige aanblik, van lieflijk romantisch tot stoer expressief. We kiezen steeds een andere plek en gebruiken de bijpassende materialen: houtskool, contékrijt, aquarelpotlood, acrylverf en olie glaceerverf. Aspecten als compositie, kleurenleer en stofuitdrukking komen langs, evenals het wisselende licht en de tuinbeelden die de fantasie prikkelen. Gevorderde schilders krijgen een aangepaste begeleiding.

Decoratieschilderen: marmerschilderen

Een onderdeel van de schilderlessen van Pieter Schmits zal bestaan uit marmerschilderen voor beginners en gevorderden. Stap voor stap en in rustig tempo werken we aan witmarmer en als je daar aan toe bent aan gekleurd marmer. Onze marmerimitatie heeft aders en vegen in verschillende tinten. We staan stil bij het wezen van marmer, bij het schildermateriaal en het hanteren van de kwasten. Er mag in duo’s worden samengewerkt. Kies kleuren die bij het thuisinterieur passen.

De ondergrond is een paneel. Je mag ook een eigen meubel meebrengen om het marmerschilderen op aan te brengen.

marmerschilderen creatieve vakantie frankrijk
Schilderweek 2-in-1 Artfriends Pieter Schmit Caren Simon
Pieter Schmits kunst- en decoratie schilder

Pieter Schmits

Inspiratiebron in zijn vrije werk zijn mensfiguren die zich actief en expressief verhouden tot hun omgeving. Hij zoek in kranten, tijdschriften en boeken fotootjes meestal van ‘randfiguren’. Deze zijn vaak spontaan en niet te uitgesproken.

Het gaat om de bezieling en energie van de menselijke verschijning. Deze laat zich het best ervaren zonder kennis van de context van de foto. Daarom ‘knipt’ hij hem uit zijn omgeving. Het beeld krijgt iets mysterieus en vaak ook iets meerduidigs.

Materialen zijn acrylverf, olieverf, vernis en oliepastelkrijt. De verf is soms heel dun, kruipend en halftransparant, met een onderlaag vol oude sporen. In de verflaag kan ook worden getekend.

Naast zijn vrije werk werkt hij ook in opdracht. Pieter geeft diverse schilder- en tekencursussen en cursussen kunstgeschiedenis in het kunstencentrum Wherelant in Purmerend en de Vrije Academie van de Kunsten in Delft.

http://www.pieterschmits.nl

Optionele kosten

We hebben doekjes, paneeltjes en verf beschikbaar die je kunt aanschaffen per gebruik.

Indien je wilt deelnemen aan het marmerschilderen  dien je in het bezit te zijn van de volgende materialen. Deze kun je zelf aanschaffen of vooraf bij ons bestellen:

• 1 gussow-penseel nr. 10 (2 euro)
• 2 spalters (samen 2,50 euro)
• 1 sleper (4 euro).

Als je het leuk vindt kun je als ondergrond voor het marmerschilderen een handgemaakt houten krukje aanschaffen voor 25 euro, je mag uiteraard ook een eigen meubel meebrengen of op een paneeltje schilderen.

Gedurende de week plannen wij een vrije dag in. Tijdens deze dag kun je tijdens het ontbijt een lunchpakket maken. Het diner op deze vrije dag dien je zelf te verzorgen.

creatieve vakantie Frankrijk & retraite programma's artfriends caren simon 1

Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Argentijnse Tango vakantie Frankrijk Roberto Rizzo

creatieve-vakantie-frankrijk-balk-2-800

Kosten

Je kunt al voor 595 euro all-in deelnemen aan deze compleet verzorgde Schilder vakantie week in Chateau Noncourt, voor dit bedrag mag je kamperen in de prachtige chateautuin. Voor 140 euro meer logeer je in een van de prachtig ingerichte tweepersoons kamers Deze kosten zijn inclusief:

  • 3 maaltijden per dag
  • 7 overnachtingen in Chateau Noncourt
  • onbeperkt koffie, thee en fruit
  • het volgen van alle programma onderdelen
  • Georganiseerd carpoolen
  • wifi
  • Exclusief reiskosten.

Mogelijkheid tot betalen in 3 termijnen.

Kameropties

Voor kameropties verwijzen wij naar het inschrijfformulier.

Doen

Lijkt het je heerlijk om een lekker ontspannen creatieve week te beleven, waar vrijheid boven op een prachtige, rustgevende plek contact met ons op en we organiseren en plannen in onderling overleg met jou een Schilderweek 2-in-1 voor jouw groep in het prachtige Chateau Riaucourt in Frankrijk op nog geen 560 km. van Utrecht.

creatieve vakantie frankrijk inschrijven

Combineer je cursus marmerschilderen met andere creatieve disciplines

Naast diverse themaweken en retraite weken organiseren wij 7 weken lang de creatieve vakantie Frankrijk weken. Het concept van de creatieve vakantie is het onbeperkt volgen van alle disciplines die in een week gepland staan voor 1 all-in prijs.

Naast de diverse retraite weken verzorgen wij ook Creatieve vakantieweken en themaweken. Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen.  Stel hier je creatieve mix samen. Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay SilverSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenyoga vakantie,  kookworkshop vakantieacterenAstrologie biografie, marmerschilderen

Themaweken

tango vakantie, yogavakantie aan zeeschilderweek 2-in-1

retraiteweken

In retraite is een activiteit van Artfriends / Creative Partner. Met haar activiteiten draagt zij bij aan een authentiek, liefdevol en creatief leven. Via onderstaande links wordt u doorverwezen naar onze inretraite.nl site.

Cursussen en workshops in Nederland

Klik hier voor cursussen, workshops en activiteiten in Nederland