0 Flares Google+ 0 Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×

Lichaamsbewustzijn

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk lichaamsbewustzijn

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De sessies Lichaamsbewustzijn zijn onderdeel van het Creatieve Vakantie Frankrijk concept waarbij je deze lessen kunt combineren met andere creatieve en bewust wordende cursussen. Daarnaast heeft iedere week een thema en worden, afhankelijk van de week waarvoor je kiest, dagelijks lessen verzorgd op het gebied van Schilderen, boetseren, astrologie, yoga, acteren, musical, speksteen, tai chi, zingen, zilveren sieraden maken, edelsteen sieraden maken en levensketting van edelstenen. Ook deze lessen kun je onbeperkt volgen voor dezelfde all-in prijs (zie hiervoor de planning in de linker kolom).

De lessen in Lichaamsbewustzijn vinden plaats in de ochtend. Daarna kun je een keuze maken uit alle andere aangeboden disciplines.

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk Lichaamsbewustzijn Kelvin Wormgoor

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk Lichaamsbewustzijn Kelvin Wormgoor

Ochtendles Lichaamsbewustzijn:

In de cursus Lichaamsbewustzijn zullen we ons richten op fysieke ontspanningsoefeningen en oefeningen om bewust te worden van het gevoel, de binnenwereld.

Je kunt daarbij denken aan ademhalings-oefeningen, ademen naar de bekkenbodem / centrum van het lijf, het bewegen van het lijf, stem en klankoefeningen en het vinden van onze eigen klank om rustig wakker te worden.

Ook zullen we deze oefeningen linken aan het gevoel wat we daarbij krijgen. Hoe voel ik me vandaag? Waar gaat de aandacht naartoe in mijn lichaam? Ben ik aanwezig in het moment of ben ik met mijn aandacht ergens anders? Heb ik op dit moment zin om alleen te zijn of liever samen met anderen? Voelt deze oefening prettig of juist helemaal niet?

Alles is goed en mag er zijn. Het gaat over een bewustzijn van eigen lichamelijkheid. Daarnaast vind ik het vooral belangrijk dat er genoeg ruimte is om rustig wakker te worden en fris en aan de dag te kunnen beginnen.

Bewust worden van eigen lichamelijkheid

Doordat we in een tijd leven waarin we aan veel verplichtingen, verwachtingen en verantwoordelijk-heden moeten voldoen kunnen we onszelf soms vastzetten in ons hoofd. We stellen hoge eisen aan onszelf. We moeten van alles. Maar van wie eigenlijk? Het zou natuurlijk raar zijn om tegen je baas te zeggen dat je niet komt werken omdat je gewoon geen zin hebt, maar in hoeverre kunnen we toch trouw blijven aan onszelf en daar gehoor aan geven? Durven we onze grenzen aan te geven in contact met anderen? Daarvoor is het belangrijk dat we contact hebben met onszelf. Ons eigen lichaam. Hoe voelen we ons in dagelijkse situaties?

Ons lichaam geeft elke dag wel duizenden signalen af en in hoeverre luisteren we daarna? Het is natuurlijk onmogelijk om naar die duizenden signalen te luisteren vanwege de vele prikkels in ons dagelijks leven, maar hoe vaak gaan we wel niet over onze eigen grenzen? hoe klein die ook kunnen zijn. Dat we onszelf laten meevoeren in iets wat een ander van ons verwacht. Het is natuurlijk niet erg om af en toe dingen te doen waar we eigenlijk geen zin in hebben, maar zijn we onszelf er van bewust? En hoe voelt het als we wel luisteren naar ons lijf en ons hart volgen? 

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk
Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk

Yoga en Creatieve vakantie Frankrijk

Combineer je Creatieve vakantie met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Stel hier je creatieve mix samenYoga, Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Levensketting van  edelstenenacteren, Astrologie biografieSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenSpeksteen, Lichaamsbewustzijn