0 Flares Google+ 0 Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×

beeldhouwvakantie Speksteen

De beeldhouwvakantie Speksteen, van Artfriends wordt verzorgd in chateau Riaucourt in het kleurrijke paradijs van de Haute- Marne, op nog geen 560 km. van Utrecht.

All-in creatieve vakantie Frankrijk concept

De beeldhouwvakantie Speksteen is onderdeel van het Creatieve Vakantie Frankrijk concept waarbij je je speksteen lessen kunt combineren met andere creatieve cursussen. Naast de speksteen lessen kun je schilderen, edelsteen workshops volgen en de levensketting van edelstenen maken. Daarnaast heeft iedere week een thema en worden, afhankelijk van de week waarvoor je kiest, dagelijks lessen verzorgd op het gebied van astrologie, yoga, acteren, musical, tai chi, zingen, en zilveren sieraden. Ook deze lessen kun je onbeperkt volgen zonder dat je daarvoor extra moet bijbetalen. (zie voor de planning de linker kolom).

Beeldhouwvakantie Speksteen

Speksteen is een hele zachte steensoort die gemakkelijk en snel te bewerken is en daardoor zowel geschikt voor mensen die nog nooit iets met beeldhouwen gedaan hebben als voor gevorderden.

Door te vijlen, te zagen, soms te hakken, te gutsen of te boren wordt een vorm in de steen gemaakt. Of het nou abstract is of figuratief, stoere vormen of heel priegelig. Heel veel is mogelijk. En daardoor kan iedereen op zijn eigen manier en niveau iets maken waar hij of zij blij van wordt.

Wanneer de vorm in de steen zit, wordt het beeld nog geschuurd en gepolijst. Door het hierna te verwarmen en in de was te zetten komen de meest prachtige kleuren tevoorschijn, van roze, tot zwart/wit gestreept, groenig, bruin gemêleerd. Geen steen is hetzelfde. Door het beeld nog goed op te wrijven krijgt deze een zachte glans. Het is bijna pure magie!

Als docent probeert Jolanda haar passie voor het beeldhouwen over te brengen. Zij begeleidt de deelnemers individueel. Zij denkt mee, adviseert en inspireert.

Gereedschap is aanwezig. Er is Braziliaans en Chinees speksteen te koop in div. kleuren en formaten, van heel klein (voor hangertjes) tot brokstukken van vuist grootte tot rond de 5/6 kilo, deze kun je ter plekke afrekenen. Eigen gereedschap of steen meenemen is ook mogelijk.

.

Als deelnemer kan je een middagje mee doen, iets kleins maken en ervaren hoe leuk het is om met steen te werken, maar je kan ook meerdere dagdelen met het materiaal aan de slag en meerdere kleine of een iets groter beeldje maken.

Begeleiding

Jolanda Hartog, kijk voor meer informatie op de docentenpagina.

.

.

creatieve vakantie frankrijk inschrijven

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk Speksteen

Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  met heerlijke bedden of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

Yoga en creatieve vakantie Frankrijk Speksteen

Combineer je Beeldhouwvakantie speksteen  met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Stel hier je creatieve mix samenYoga, Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Levensketting van  edelstenenacteren, Astrologie biografieSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenSpeksteen, Lichaamsbewustzijn