0 Flares Google+ 0 Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 LinkedIn 0 Buffer 0 0 Flares ×

Acteervakantie / theater

De cursus acteren / theater tijdens de creatieve vakantie Frankrijk combineert dagelijks acteerlessen in een prachtige, rustige omgeving met creatieve workshops. De cursus acteren / theater is gericht op alle niveaus.

Na het ontbijt kunt u kiezen uit verschillende kunstdisciplines als schilderen, boetseren, zilveren sieraden maken of werken met edelstenen. In de middag vinden de acteer lessen plaats.

Acteerworkshop

Acteren algemeen

Eenvoudig gezegd is acteren het met “je lijf en stem uitbeelden van een personage”. Hierbij is het belangrijk een eventuele tekst goed te interpreteren en de gespeelde situatie goed te kennen.

Spelvormen, zoals inlevend spel, fysiek spel, transformaties en improvisatie, worden ingezet om de basis van een personage vorm te geven. Zo kun je komen tot een goede acteerprestatie. Ondertussen wordt je zelfvertrouwen, je waarnemings- en inlevingsvermogen en het vermogen je (non)verbaal uit te drukken, groter.

Inhoud workshop

Deze workshop richt zich vooral op plezier en durf! Door middel van speloefeningen kun je van alles bij jezelf en de ander tegen komen. Je ontdekt je grenzen, je kwaliteiten, je beperkingen. Soms wist je niet dat je het in je had, soms vindt je het eng, soms gaat het vanzelf, soms moet je er hard voor werken. We werken veel samen in een fijne en veilige omgeving. Alles mag en niets moet.

Improvisatie is de basis van de workshop. Soms met korte snelle opdrachten (theatersport), soms aan de hand van teksten. In ieder geval gaat het altijd om samenspelen en focus. We gaan op zoek naar je spontaniteit, fantasie en soepelheid van denken. En altijd draait het om waarachtigheid en eigenheid. Ben je geloofwaardig en trouw aan jezelf?

Het leuke aan spelen is dat er van alles los kan komen. En dan ineens ben je verbaasd over de ander, maar vaker nog over jezelf. “Dat ik dat in me had!” is een zin die ik vaak in workshops heb gehoord.

Begeleiding

De workshops acteren worden tijdens de creatieve vakantie Frankrijk in juli verzorgd door Norman van Huut. Norman is acteur bij o.a. muziektheatergezelschap De Toren van Geluid en doceert bij o.a Theaterscholen Rababer en Hofplein.
In augustus zal Mareen Hoek, actrice bij o.a. muziektheater- gezelschap Rood Verlangen, de acteer cursus verzorgen. Voor meer informatie over Norman van Huut .

Aan het eind van de week wordt er een korte presentatie gegeven. Je hoeft geen acteerervaring te hebben voor deze workshop.

.

.

creatieve vakantie frankrijk inschrijven

 Yoga en creatieve vakantie Frankrijk acteren theater
Chateau Riaucourt

Tijdens deze week verblijven wij in het prachtige chateau Riaucourt dat geheel ommuurd is. Je logeert in een van de 2 of meer persoonskamers  of je kampeert in de tuin van het chateau, allen met uitzicht over de prachtige parktuin. Klik hier voor meer informatie over Chateau Riaucourt. 

Routebeschrijving

Chateau Riaucourt is gelegen in  het sprankelende en authentieke Haute Marne aan 8 Rue de Saint Amand in Poissons, op nog geen 560 km. van Utrecht. Voor een uitgebreide reis- en routebeschrijving klik hier.

Meereizen met andere deelnemers

Je kunt er ook voor kiezen om mee te reizen met een van de andere gasten.  Op de  “meet and Greet” pagina kun je een oproep plaatsen.

 Yoga en creatieve vakantie Frankrijk acteren theater

Combineer je acteer vakantie met andere creatieve disciplines

Tijdens de Creatieve Vakantie Frankrijk worden verschillende disciplines verzorgd die je allemaal onbeperkt kunt volgen. Stel hier je creatieve mix samenYoga, Schilderen, Boetseren, Zingen, Tai-Chi,  Zilveren sieraden maken met Art Clay Silver, Levensketting van  edelstenenacteren, Astrologie biografieSieraden maken met edelstenenBeschermkristallen met edelstenenSpeksteen, Lichaamsbewustzijn